Kantoren steeds huiselijker

Beeld: Meubelbeurs Milaan

Beeld: Meubelbeurs Milaan

Door de technologische evolutie is het mogelijk om haast op élke plaats te werken. Laptops en tablets zorgen ervoor dat mensen met een kantoorbaan zowel thuis, onderweg, bij een klant of op kantoor aan de slag kunnen.

De grens tussen werk en privé wordt hierdoor steeds vager. Die trend merken we ook op bij de moderne  inrichting van kantoorgebouwen: ze worden steeds huiselijker. De laatste tijd zien we bijvoorbeeld steeds vaker koffiecorners opduiken, ideaal voor informele contacten met collega’s en klanten.

Vaak is er ook een keuken aanwezig, voorzien van brood en beleg. Zo kunt u, net als thuis, een lekker boterhammetje smeren wanneer u dat wenst. Een gameroom of terras is er voor tijdens de ontspanningsmomenten, de aanwezige douche komt handig van pas na het sporten.

Dit zorgt ervoor dat werknemers flexibeler kunnen omspringen met hun tijd. En de afwisseling tussen werk en privéleven steeds beter kunnen regelen. Dit reflecteert ook in de aankleding van de kantoorruimte: steeds vaker kiest men voor tijdelijke werkplekken met een groter thuisgevoel dan een kantoorgevoel. Zodat werknemers zich beter voelen op kantoor én er liever tijd spenderen.

Voor werkgevers is een huiselijk kantoor de ideale manier om zich te profileren als een modern bedrijf: een onderneming die aandacht heeft aan de voor de werknemer erg belangrijke work-life-balance