Inrichting nieuw kantoor Van Hoorebeke Timber

IntraInterieur_VanHoorebeke_2_PULSARfotografie_WebRes.jpg

Wij werden gecontacteerd door Van Hoorebeke Timber voor de inrichting van hun nieuwe kantoren in de Gentse haven. Het directieteam van Van Hoorebeke Timber, wou bij het betrekken van nieuwe kantoren een nieuwe dynamische werkomgeving creëren. Wij ontwierpen een interieur die gebaseerd is op deze visie. Zo werd een grote polyvalente eetruimte voorzien waar ook overdag ruimte is voor overleg en ontmoeting. Er is een boardroom en verschillende kleine vergaderhoeken ter ondersteuning van het bedrijfsproces. Tevens werd in de kantoren de nodige aandacht besteed aan akoestiek zodat mensen zich comfortabel voelen op kantoor. Dit alles binnen het minimalistische kader dat werd ontworpen door het architectuurbureau.

Nieuwe kantoren voor Besox in Oostkamp

2 - bewerkt 2.jpg

Besox riep onze hulp in voor het ontwerp van hun nieuwe kantoren in Oostkamp. Ze wilden een speels ontwerp met zowel industriële als huiselijke elementen. De lege nieuwbouwkantoren van dit sociaal secretariaat bood ons alle vrijheid om hun noden en ideeën om te zetten naar een gepaste werkomgeving.

We vertrokken vanuit het logo van Besox. Dat leverde ons twee sprekende kleuren op die we op een speelse manier integreerden in het ontwerp via kleurrijke vlakken en nissen. Door het plafond in beton te laten en alle ventilatiekanalen en kabelgoten zichtbaar te houden, creëerden we een industriële feel die we aanvulden met huiselijke elementen en warme materialen uit hout.

Besox verkoos een open space omgeving. Om een gevoel van privacy tussen de werkeilanden te verkrijgen, plaatsten we het keukenblok en de eetruimte als barrière in het midden van de kantoren. Een open scheidingswand tussen die ruimtes behoudt het open karakter van het ontwerp, maar biedt tegelijkertijd voldoende privacy voor de nodige focus. Goede akoestiek is daarbij zeer belangrijk. Met een betonnen plafond is het altijd oppassen voor slechte geluidsvoortplanting, maar dat losten we op door er akoestische panelen tegen te plaatsen die we stilistisch en functioneel afwerkten met verlichtingsarmaturen. Om de akoestiek nog verder te verbeteren, opteerden we voor tapijt als vloerbekleding en gebruikten we voor de scheidingswand een paneel met akoestische kwaliteiten.

Nieuwe huisvesting voor Marlon op the loop te Gent

kantoorvanmorgen_fayepynaert_01.jpg

Marlon, een digital agency gevestigd te Gent, ging op zoek naar een nieuwe locatie om verder te kunnen groeien en kwam terecht in een nieuwbouwkantoor op de Loop in Gent.

De nieuwbouw gaf ons een leeg canvas om een interieur in uit te werken die helemaal op maat van de klant was. Denk aan voldoende uitbreidingsmogelijkheden, ruime werkplekken voor de werknemers, concentratieruimtes, overlegruimtes en de mogelijkheid om klanten op een professionele manier te ontvangen. En dat allemaal in een spontane omgeving.

Hoewel het gebouw een zeer strakke architectuur heeft, konden wij het niet laten om het interieur de show te laten stelen. Een eigenzinnig lijnenspel zorgt ervoor dat er van een klassieke indeling geen sprake kan zijn. Dit speelse ontwerp heeft veel dynamische en flexibele ruimtes die het een waar plezier maken om in te vertoeven. .

Nieuwe kantoren Schneider Electric te Waregem

Jurgen_de_Witte_20181203_122456web.jpg

Voor Schneider Electric mocht het ietsje klassieker zijn. We creëerden verschillende open ruimtes waar de verschillende teams efficiënt met elkaar kunnen samenwerken en goten er een sausje Het Nieuwe Werken over. Zo zijn er taakgerelateerde werkplekken, focusruimten en bureaus die in de hoogte instelbaar zijn. Het IT-gegeven was zeer belangrijk met een moderne serverruimte met goede ventilatie en voldoende veiligheidsmaatregelen als huzarenstukje.

Voor het kleurgebruik baseerden wij ons op de corporate branding van Schneider Electric die we aanvulden met een paars kleuraccent. We voegden blank hout aan het geheel toe en plaatsten vilt bekleding op de wanden om een warme sfeer te creëren.

Inrichting A+B Huygens te Oostkamp

A+B Huygens wilde uitbreiden en met zijn kantooromgeving verder evolueren naar Het Nieuwe Werken. In de aangrenzende ruimtes naast de bestaande kantoren zag Huygens mogelijkheden. Wij mochten het net aangekochte deel volledig inrichten en de aanpalende kantoren in een nieuw kleedje steken.

In het nieuwe gedeelte ontwierpen wij een aangename ontvangstruimte en ruime vergaderzaal waar ze hun klanten in stijl kunnen ontvangen. Maar ook aan de medewerkers werd gedacht. Met een leefkeuken en douche onderstreepten we het belang van een werkomgeving die eveneens een aangename leefomgeving is.

De bestaande kantoren namen we ook onder handen. We maakten er open space kantoren van die we indeelden met verticale lamellen. Zo behoudt de ruimte zijn open karakter, maar ervaren de werknemers toch voldoende intimiteit. Verder incorporeerden we flexwerkruimtes en focusruimtes om helemaal te voldoen aan de huidige noden van de moderne werknemer.

Huygens had nog een bijkomend verzoek. Boekhoudkantoren krijgen nogal snel het etiket saai of grijs aangemeten en Huygens wou dat percipiërend juk van zich afwerpen. Wij kozen daardoor voor warme materialen (fineerhout in een donkere en bleke tint) en herfstige kleuren die de stijlvolle degelijkheid van een boekhoudkantoor accentueren.

Kantoren Jabbla te Gent

IntraInterieur_Jabbla57_pulsarfotografie_HiRes.JPG

Jabbla is een innoverend bedrijf uit Gent dat stemcomputers maakt voor mensen met een beperking. Onze taak bestond erin een leuke omgeving te creëren voor zowel de medewerkers als de bezoekers.

Mensen met een beperking komen regelmatig langs bij Jabbla om de computers uit te testen, dus het is van belang dat zij zich op hun gemak voelen en dat alle bezoekersruimtes rolstoelvriendelijk zijn. Logische oplossingen – alle bezoekersruimtes bevinden zich op de gelijkvloers – en ergonomische oplossingen – alle tafels zijn in hoogte verstelbaar – gaan hand in hand ons ontwerp.

Ook de feel is belangrijk om mensen welkom te laten voelen. We kozen voor een warm en huiselijk, maar toch zakelijk interieur met veel licht en ruimte. De hoofdmoot is wit die visuele bijstand krijgt van enkele speelse kleuren. Fineerhout brengt warmte in het geheel.

Jabbla liet ons achteraf weten dat we een ziel in hun kantoor hebben gebracht door de al te klassieke kantoorarchitectuur te overstijgen en een leuke plek te creëren voor iedereen.  

Teamleader, uitbreiding kantoren te Gent

201711 TeamleaderG 16.jpg

Snelle groei = extra ruimte

In maart 2016 hadden we de kantoren van Teamleader op Dok Noord ingericht.  We hadden daar een kantoor voorzien voor +/- 70 personen.  Hierin hadden we rekening gehouden met hun groeiprognose voor de komende jaren. 

Er werd echter snel na de intrek beslist om Teamleader in meer landen uit te rollen en zo kwam er opnieuw druk op de kantoorruimte.  Op dezelfde site werd het mogelijk om nog wat extra ruimte bij te huren, een buitenkans. 

3 appartementen vs 1 kantoor

Het was echter niet de bedoeling van de projectontwikkelaar om van deze ruimte kantoren te maken.  De ruimtes waren voorzien op appartementen.  Dit wil zeggen dat we onze creativiteit opnieuw dienden aan te scherpen om van drie appartementen één functioneel kantoor te maken. 

Zo moesten we een aantal doorsteken maken tussen de verschillende appartementen, wat resulteerde in een aantal gezellige akoestische tunnels.  Lichtpunten waren ook reeds op verschillende plaatsen voorzien, volgens de oude indeling.  Wij hebben ons dan ook rond dit probleem gewerkt.  Dit resulteerde in een uitzonderlijk lichtplan dat als een soort veelhoek door de verschillende ruimtes loopt.  

201711 TeamleaderG 13.jpg

Natuurlijk werd ook weer een evenwicht gezocht tussen samenwerken en afgezonderd werken.  Er werden vergaderzalen, webinarruimte, werkplekken, bellokalen, en een toffe keukenruimte voorzien.

Dit alles resulteerde in een mooie kantooruitbreiding voor een 30-tal werknemers. 

Aaltra te Melle- Ontwerp kantoor van Virtual Reality naar Realiteit.

Kijk eens virtueel binnen in het kantoor van Aaltra!

Kijk eens virtueel binnen in het kantoor van Aaltra!

ONTWERP CONCEPT KANTOOR

Een tijdje terug werden we gecontacteerd door Aaltra een IT-bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van digitale interfaces.  Zij wensten een kantoor die het voor hen mogelijk maakt om verder te groeien, personeel aan te trekken en waar het aangenaam toeven is.  Dit alles in een professioneel kader.

We ontwikkelden voor hen een modern werkplekconcept met ruimte voor teamwerk, concentratiewerk en ontspanning.  Hiervoor hebben we verschillende ruimtes voorzien.  Vooraan aan de straat kwam een focuswerkplek waar je met 2 à 3 personen afgezonderd kan werken.  In de middenzone werd een vergaderzaal voorzien, een VR-room voor virtuele experimenten en een polyvalente lunchruimte met annex keuken.  Aan de tuinkant hebben we de dagelijkse werkplekken voor het team voorzien.  Zij hebben hier ruimte voor +/- 18 personen.  In de gangzone werd tevens voldoende bergruimte voorzien.  Daarnaast hebben we ook nog plaats voorzien voor toiletten, doucheruimte, technieken en een staging room.  De staging room dient om verschillende apparaten te kunnen testen zonder dat deze zaken aan de werkplek blijven liggen.

Het ontwerp van dit project werd door ons uitgetekend in 3D, samen met de klant werd dit tot leven gebracht via virtual reality.  Dit gaf ons de kans om door het project te wandelen vooraleer dit in uitvoering kwam.

Recent zijn we bij de klant langsgegaan met een 3D-camera.  Via de link hieronder kan u daardoor zelf rondwandelen in het project.

Coworking En CO in Melle, België

ONS EIGEN Kantoor

Intra Interieur – het Kantoor van Morgen verhuisde in april 2016 naar een nieuwe locatie. Na een aantal ‘testweken’ werd het kantoor grondig verbouwd. De ruimtes in het kantoor moesten optimaal benut worden, waardoor sommige ruimtes een dubbele functie kregen. De vergadertafel kan omgevormd worden tot een pingpongtafel, een andere vergaderzaal werd ingericht als materialenbib. De keuken fungeert ook als onthaal of als een informele vergaderruimte. Het kantoor doet ook dienst als een soort van ‘presentatieruimte’. Op die manier kunnen klanten ontvangen worden op kantoor en aan den lijve ervaren hoe hun toekomstig kantoor er mogelijk kan uitzien. Zowel op vlak van materialen, kleuren, texturen als werkschikkingen.

Interieurarchitectuur

Het gebouw bestaat uit 4 grote open ruimtes. De grootste ruimte wordt ingenomen door de lunchzone / het onthaal.  In de overige ruimtes zijn open space bureaus en vergaderzalen terug te vinden. In de verschillende vertrekken worden diverse zitmogelijkheden aangeboden. Zo zijn de bureaus voorzien van ergonomische bureaustoelen voor de liefhebbers zijn er ook zitballen aanwezig.  De achterste ruimte beschikt over hoogte instelbare burelen waardoor staand werken mogelijk is.

CONCEPT

Het kantoor bevat 12 werkplekken. Een aantal hiervan wordt ingenomen door Intra Interieur, de overige worden verhuurd aan freelancers. Omdat geconcentreerd werken soms moeilijker gaat in een open space, werden enkele uitwijkmogelijkheden voorzien. Zo beschikt het gebouw over een vergaderzaal voor 4 personen, één voor 8 personen en een focusruimte. In één van deze vergaderzalen werd gebruik gemaakt van een cradle to cradle tapijt en werd een geperforeerd plafond geplaatst. Deze elementen zorgen voor een aangename akoestiek. 

Het kantoor werd hoofdzakelijk wit gehouden in combinatie met accenten. In elke ruimte komen een houtsoort en kleur terug, wat zorgt voor een speelse, warme toets.

Comsof & Zeticon, 2 start ups vestigen zich op Dok Noord

VERZOEK VAN DE KLANT

Comsof en Zeticon zijn twee IT bedrijven die gestart zijn onder de vleugels van Iminds, de incubator van Ugent. Ze besloten uit te vliegen uit het Iminds nest en zich te vestigen op Dok Noord.  De beide bedrijven wilden elk over een eigen werkplek beschikken terwijl inkom, vergaderzalen, keuken, eetruimte en serverruimte gedeeld konden worden.

INTERIEURARCHITECTUUR

De ruimte werd zo ruw mogelijk gehouden. Betonnen vloer, bakstenen muren en technieken bleven zichtbaar. De eenvoudige meubels met opvallende accentkleuren zorgen voor een sfeervolle, industriële look. Er werd gebruik gemaakt van een aantal verschillende accentkleuren, zodat het niet kil oogt. Aan de twee kanten van de ruimte werden werkplekken gecreëerd met daartussen een grote gezamenlijke vergaderzaal, die multifunctioneel is door het gebruik van inklapbare tafels. Iedereen beschikt over een eigen locker in de inkom, op die manier is men niet gebonden aan een vast bureau. Aan de ramen staan nu hoogte instelbare bureaus zodat er afwisseling ontstaat in de manier van werken.

Flow, van filmstudio tot kantoren

VERZOEK VAN DE KLANT

Op de Martelaarslaan in Gent was de vroegere filmstudio van ‘De Ridder’ gevestigd. Deze imitatiekantoren werden omgebouwd tot de kantoren van Flow, een bedrijf dat handleidingen schrijft. De vraag was om een comfortabele werkomgeving te creëren met verschillende zitmogelijkheden. Er moesten aparte bureaus voorzien worden voor het management, maar de rest van de ruimte mocht zoveel mogelijk opengetrokken worden.

Interieurarchitectuur

De circulatie werd zodanig georganiseerd dat de enige ‘verloren’ circulatieruimte de inkom met het onthaal is. Er werden aparte ruimtes voorzien voor het management en open werkplekken voor de werknemers, elk voorzien van een hoogte instelbaar bureau. Naast de open keuken werd een aangename lunchplek gecreëerd, met verschillende zitmogelijkheden.  
Aanvankelijk werd er zoveel mogelijk met zwart en wit gewerkt. Na hun rebranding werd echter gekozen voor een nieuwe accentkleur in het logo en deze kleur werd doorgetrokken in de kantoren. 

Kantoren Teamleader

VERZOEK VAN DE KLANT

Voor de kantoren van Teamleader was het van belang dat er enkele uitwijkplaatsen aanwezig waren, zowel om te bellen als om te vergaderen. De algemene sfeer moest jong en verfrissend zijn. Andere specifieke eisen waren een keuken voor hun eigen chef en een flexibele ruimte waar ook opleidingen of evenementen kunnen doorgaan.

INTERIEURARCHITECTUUR   

We wilden op deze oude ACEC-site de industriële sfeer behouden. Alle technieken zijn daarom zichtbaar gebleven. In het midden, tussen de kantoren, zit een aula die beide verdiepingen met elkaar verbindt. De vergaderlokalen bestaan in verschillende formaten en vormen. Midden in de open werkruimten zijn enkele concentratie-units gezet zodat men zich kan afzonderen voor belangrijke telefoongesprekken of webinars. 

Kantoren Vabelco

VERZOEK VAN DE KLANT

Bij de inrichting van de kantoren van Vabelco werd gevraagd om een aangename omgeving te creëren zodat de ruimte een spontane werksfeer bevordert.

INTERIEURARCHITECTUUR   

Bij de inrichting was het belangrijk dat men naar buiten kon kijken tijdens het werken. Daarom werd er gekozen voor een veelhoek, die er enerzijds voor zorgt dat men tegenover elkaar kan zitten en anderzijds dat iedereen zicht naar buiten heeft. Dit resulteert in een spontaner overleg tijdens het werken. Diezelfde veelhoek werd ook hergebruikt in de vergaderruimte voor de klanten. De bureauruimte en de vergaderruimte worden van elkaar gescheiden d.m.v. een centraal keukenblok dat ook dienst doet als bergruimte en inkomzone. De ruimte krijgt meer karakter door de akoestische panelen, kleuraccenten en de aangepaste verlichting. 

Herinrichting kantoren Kringwinkel te Willebroek

inrichting kantoor

Verzoek van de klant

De kantoren van de Kringwinkel te Willebroek waren niet meer actueel en dienden dringend vernieuwd te worden.  Het gebouw was door de jaren heen al een aantal keren verbouwd en dit niet steeds op de meest kwalitatieve manier.  De klant wou op een nieuwe attractieve manier werken om zo de organisatie van de VZW verder te professionaliseren.

Interieurachitectuur

Samen met organisatiepsycholoog Anton Maes van Brainmove gingen we op zoek naar een moderne manier van werken.  Er werd afgestapt van het klassieke stramien waarbij elke werknemer zijn eigen bureel heeft. In de plaats daarvan werden verschillende ruimtes gecreëerd in functie van de uit te voeren taken.  Zo werd een eiland voorzien voor vaste medewerkers, met ernaast een eiland voor medewerkers die niet steeds vanuit deze werkplek actief zijn.  Tevens werden focusrooms voorzien waarom men extra geconcentreerd kan werken.  In de creatieve brainstormruimte kwam een beschrijfbare en draaibare tafel.  Er werd ook nog een grote boardroom voorzien en een leuke refter.

accentmuur

Coördinatie

Het Kantoor van Morgen stond in voor de volledige opvolging van dit project.  Er werd geopteerd om dit gedeelte van het gebouw te strippen zodat de bestaande structuur zichtbaar werd.  Het gebouw werd daarna geïsoleerd en geventileerd om zo tot een aangenaam binnenklimaat te komen.  Alle technieken voor verwarming, elektriciteit en data werden vernieuwd.  Verder werd er voor de afwerking gekozen om op bepaalde plaatsen te werken met gerecycleerd en geupcycled materiaal.  Zo werden burelen voorzien van topbladen en poten uit opnieuw verwerkt plaatmateriaal.  Dit werd gemaakt en geplaatst in samenwerking met een sociaal tewerkstellingsatelier. 

 

Foto's Jens Compernolle

Interieurproject Brugge: Steenkaai

VERZOEK VAN DE KLANT

Complete inrichting van een nieuwbouwkantoor in Brugge, met speciale aandacht voor het optimaal benutten van de aanwezige ruimte.

INTERIEURARCHITECTUUR

Bij dit project zorgden we voor een speciale toets: alle deuren van het kantoor ‘vallen’ in hetzelfde vlak als de kasten, waardoor het één grote open ruimte wordt.

Indien nodig kan deze ruimte worden opgedeeld in drie delen, waardoor men de nodige privacy kan creëren. De keuken werd een ruimte voor intern overleg en wordt dus meerdere uren per dag nuttig gebruikt.