Teamleader, uitbreiding kantoren te Gent

201711 TeamleaderG 16.jpg

Snelle groei = extra ruimte

In maart 2016 hadden we de kantoren van Teamleader op Dok Noord ingericht.  We hadden daar een kantoor voorzien voor +/- 70 personen.  Hierin hadden we rekening gehouden met hun groeiprognose voor de komende jaren. 

Er werd echter snel na de intrek beslist om Teamleader in meer landen uit te rollen en zo kwam er opnieuw druk op de kantoorruimte.  Op dezelfde site werd het mogelijk om nog wat extra ruimte bij te huren, een buitenkans. 

3 appartementen vs 1 kantoor

Het was echter niet de bedoeling van de projectontwikkelaar om van deze ruimte kantoren te maken.  De ruimtes waren voorzien op appartementen.  Dit wil zeggen dat we onze creativiteit opnieuw dienden aan te scherpen om van drie appartementen één functioneel kantoor te maken. 

Zo moesten we een aantal doorsteken maken tussen de verschillende appartementen, wat resulteerde in een aantal gezellige akoestische tunnels.  Lichtpunten waren ook reeds op verschillende plaatsen voorzien, volgens de oude indeling.  Wij hebben ons dan ook rond dit probleem gewerkt.  Dit resulteerde in een uitzonderlijk lichtplan dat als een soort veelhoek door de verschillende ruimtes loopt.  

201711 TeamleaderG 13.jpg

Natuurlijk werd ook weer een evenwicht gezocht tussen samenwerken en afgezonderd werken.  Er werden vergaderzalen, webinarruimte, werkplekken, bellokalen, en een toffe keukenruimte voorzien.

Dit alles resulteerde in een mooie kantooruitbreiding voor een 30-tal werknemers. 

Aaltra te Melle- Ontwerp kantoor van Virtual Reality naar Realiteit.

  Kijk eens virtueel binnen in het kantoor van Aaltra!

Kijk eens virtueel binnen in het kantoor van Aaltra!

ONTWERP CONCEPT KANTOOR

Een tijdje terug werden we gecontacteerd door Aaltra een IT-bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van digitale interfaces.  Zij wensten een kantoor die het voor hen mogelijk maakt om verder te groeien, personeel aan te trekken en waar het aangenaam toeven is.  Dit alles in een professioneel kader.

We ontwikkelden voor hen een modern werkplekconcept met ruimte voor teamwerk, concentratiewerk en ontspanning.  Hiervoor hebben we verschillende ruimtes voorzien.  Vooraan aan de straat kwam een focuswerkplek waar je met 2 à 3 personen afgezonderd kan werken.  In de middenzone werd een vergaderzaal voorzien, een VR-room voor virtuele experimenten en een polyvalente lunchruimte met annex keuken.  Aan de tuinkant hebben we de dagelijkse werkplekken voor het team voorzien.  Zij hebben hier ruimte voor +/- 18 personen.  In de gangzone werd tevens voldoende bergruimte voorzien.  Daarnaast hebben we ook nog plaats voorzien voor toiletten, doucheruimte, technieken en een staging room.  De staging room dient om verschillende apparaten te kunnen testen zonder dat deze zaken aan de werkplek blijven liggen.

Het ontwerp van dit project werd door ons uitgetekend in 3D, samen met de klant werd dit tot leven gebracht via virtual reality.  Dit gaf ons de kans om door het project te wandelen vooraleer dit in uitvoering kwam.

Recent zijn we bij de klant langsgegaan met een 3D-camera.  Via de link hieronder kan u daardoor zelf rondwandelen in het project.

Coworking En CO in Melle, België

ONS EIGEN Kantoor

Intra Interieur – het Kantoor van Morgen verhuisde in april 2016 naar een nieuwe locatie. Na een aantal ‘testweken’ werd het kantoor grondig verbouwd. De ruimtes in het kantoor moesten optimaal benut worden, waardoor sommige ruimtes een dubbele functie kregen. De vergadertafel kan omgevormd worden tot een pingpongtafel, een andere vergaderzaal werd ingericht als materialenbib. De keuken fungeert ook als onthaal of als een informele vergaderruimte. Het kantoor doet ook dienst als een soort van ‘presentatieruimte’. Op die manier kunnen klanten ontvangen worden op kantoor en aan den lijve ervaren hoe hun toekomstig kantoor er mogelijk kan uitzien. Zowel op vlak van materialen, kleuren, texturen als werkschikkingen.

Interieurarchitectuur

Het gebouw bestaat uit 4 grote open ruimtes. De grootste ruimte wordt ingenomen door de lunchzone / het onthaal.  In de overige ruimtes zijn open space bureaus en vergaderzalen terug te vinden. In de verschillende vertrekken worden diverse zitmogelijkheden aangeboden. Zo zijn de bureaus voorzien van ergonomische bureaustoelen voor de liefhebbers zijn er ook zitballen aanwezig.  De achterste ruimte beschikt over hoogte instelbare burelen waardoor staand werken mogelijk is.

CONCEPT

Het kantoor bevat 12 werkplekken. Een aantal hiervan wordt ingenomen door Intra Interieur, de overige worden verhuurd aan freelancers. Omdat geconcentreerd werken soms moeilijker gaat in een open space, werden enkele uitwijkmogelijkheden voorzien. Zo beschikt het gebouw over een vergaderzaal voor 4 personen, één voor 8 personen en een focusruimte. In één van deze vergaderzalen werd gebruik gemaakt van een cradle to cradle tapijt en werd een geperforeerd plafond geplaatst. Deze elementen zorgen voor een aangename akoestiek. 

Het kantoor werd hoofdzakelijk wit gehouden in combinatie met accenten. In elke ruimte komen een houtsoort en kleur terug, wat zorgt voor een speelse, warme toets.

Comsof & Zeticon, 2 start ups vestigen zich op Dok Noord

VERZOEK VAN DE KLANT

Comsof en Zeticon zijn twee IT bedrijven die gestart zijn onder de vleugels van Iminds, de incubator van Ugent. Ze besloten uit te vliegen uit het Iminds nest en zich te vestigen op Dok Noord.  De beide bedrijven wilden elk over een eigen werkplek beschikken terwijl inkom, vergaderzalen, keuken, eetruimte en serverruimte gedeeld konden worden.

INTERIEURARCHITECTUUR

De ruimte werd zo ruw mogelijk gehouden. Betonnen vloer, bakstenen muren en technieken bleven zichtbaar. De eenvoudige meubels met opvallende accentkleuren zorgen voor een sfeervolle, industriële look. Er werd gebruik gemaakt van een aantal verschillende accentkleuren, zodat het niet kil oogt. Aan de twee kanten van de ruimte werden werkplekken gecreëerd met daartussen een grote gezamenlijke vergaderzaal, die multifunctioneel is door het gebruik van inklapbare tafels. Iedereen beschikt over een eigen locker in de inkom, op die manier is men niet gebonden aan een vast bureau. Aan de ramen staan nu hoogte instelbare bureaus zodat er afwisseling ontstaat in de manier van werken.

Flow, van filmstudio tot kantoren

VERZOEK VAN DE KLANT

Op de Martelaarslaan in Gent was de vroegere filmstudio van ‘De Ridder’ gevestigd. Deze imitatiekantoren werden omgebouwd tot de kantoren van Flow, een bedrijf dat handleidingen schrijft. De vraag was om een comfortabele werkomgeving te creëren met verschillende zitmogelijkheden. Er moesten aparte bureaus voorzien worden voor het management, maar de rest van de ruimte mocht zoveel mogelijk opengetrokken worden.

Interieurarchitectuur

De circulatie werd zodanig georganiseerd dat de enige ‘verloren’ circulatieruimte de inkom met het onthaal is. Er werden aparte ruimtes voorzien voor het management en open werkplekken voor de werknemers, elk voorzien van een hoogte instelbaar bureau. Naast de open keuken werd een aangename lunchplek gecreëerd, met verschillende zitmogelijkheden.  
Aanvankelijk werd er zoveel mogelijk met zwart en wit gewerkt. Na hun rebranding werd echter gekozen voor een nieuwe accentkleur in het logo en deze kleur werd doorgetrokken in de kantoren. 

Kantoren Teamleader

VERZOEK VAN DE KLANT

Voor de kantoren van Teamleader was het van belang dat er enkele uitwijkplaatsen aanwezig waren, zowel om te bellen als om te vergaderen. De algemene sfeer moest jong en verfrissend zijn. Andere specifieke eisen waren een keuken voor hun eigen chef en een flexibele ruimte waar ook opleidingen of evenementen kunnen doorgaan.

INTERIEURARCHITECTUUR   

We wilden op deze oude ACEC-site de industriële sfeer behouden. Alle technieken zijn daarom zichtbaar gebleven. In het midden, tussen de kantoren, zit een aula die beide verdiepingen met elkaar verbindt. De vergaderlokalen bestaan in verschillende formaten en vormen. Midden in de open werkruimten zijn enkele concentratie-units gezet zodat men zich kan afzonderen voor belangrijke telefoongesprekken of webinars. 

Kantoren Vabelco

VERZOEK VAN DE KLANT

Bij de inrichting van de kantoren van Vabelco werd gevraagd om een aangename omgeving te creëren zodat de ruimte een spontane werksfeer bevordert.

INTERIEURARCHITECTUUR   

Bij de inrichting was het belangrijk dat men naar buiten kon kijken tijdens het werken. Daarom werd er gekozen voor een veelhoek, die er enerzijds voor zorgt dat men tegenover elkaar kan zitten en anderzijds dat iedereen zicht naar buiten heeft. Dit resulteert in een spontaner overleg tijdens het werken. Diezelfde veelhoek werd ook hergebruikt in de vergaderruimte voor de klanten. De bureauruimte en de vergaderruimte worden van elkaar gescheiden d.m.v. een centraal keukenblok dat ook dienst doet als bergruimte en inkomzone. De ruimte krijgt meer karakter door de akoestische panelen, kleuraccenten en de aangepaste verlichting. 

Herinrichting kantoren Kringwinkel te Willebroek

inrichting kantoor

Verzoek van de klant

De kantoren van de Kringwinkel te Willebroek waren niet meer actueel en dienden dringend vernieuwd te worden.  Het gebouw was door de jaren heen al een aantal keren verbouwd en dit niet steeds op de meest kwalitatieve manier.  De klant wou op een nieuwe attractieve manier werken om zo de organisatie van de VZW verder te professionaliseren.

Interieurachitectuur

Samen met organisatiepsycholoog Anton Maes van Brainmove gingen we op zoek naar een moderne manier van werken.  Er werd afgestapt van het klassieke stramien waarbij elke werknemer zijn eigen bureel heeft. In de plaats daarvan werden verschillende ruimtes gecreëerd in functie van de uit te voeren taken.  Zo werd een eiland voorzien voor vaste medewerkers, met ernaast een eiland voor medewerkers die niet steeds vanuit deze werkplek actief zijn.  Tevens werden focusrooms voorzien waarom men extra geconcentreerd kan werken.  In de creatieve brainstormruimte kwam een beschrijfbare en draaibare tafel.  Er werd ook nog een grote boardroom voorzien en een leuke refter.

accentmuur

Coördinatie

Het Kantoor van Morgen stond in voor de volledige opvolging van dit project.  Er werd geopteerd om dit gedeelte van het gebouw te strippen zodat de bestaande structuur zichtbaar werd.  Het gebouw werd daarna geïsoleerd en geventileerd om zo tot een aangenaam binnenklimaat te komen.  Alle technieken voor verwarming, elektriciteit en data werden vernieuwd.  Verder werd er voor de afwerking gekozen om op bepaalde plaatsen te werken met gerecycleerd en geupcycled materiaal.  Zo werden burelen voorzien van topbladen en poten uit opnieuw verwerkt plaatmateriaal.  Dit werd gemaakt en geplaatst in samenwerking met een sociaal tewerkstellingsatelier. 

 

Foto's Jens Compernolle

Herinrichting kantoor Deinze

P1050766.JPG

VERZOEK VAN DE KLANT

Doel was om de verouderde secretariaatsruimte te vervangen door een frisse directie-, onthaalruimte waar zowel klanten als leveranciers worden onthaald, en waar administratie kan worden verwerkt.

INTERIEURARCHITECTUUR

Het ontwerp bestond uit een lange bureautafel met zicht op de buitenomgeving, waaraan men met meerdere personen naast elkaar kan werken. Tussenin werd een semi-transparant bergmeubel voorzien dat de ruimte ongedwongen verdeelt. De ontvangst kan daardoor gebeuren vooraan in de ruimte zonder dat de personen achteraan worden gestoord.

COÖRDINATIE

De renovatie werd grondig aangepakt met oog op de hedendaagse noden. De oude elektrische verwarmingstoestellen werden vervangen door een condensatieketel op aardgas. Het vernieuwde plafond werd voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Zowel de verlichting als de databekabeling werden op punt gesteld zodat men er aan de slag kan in een optimale werkomgeving. De keuze van tapijt als vloerbekleding was vanzelfsprekend gezien het bedrijf in de textielsector zit. Het voordeel van tapijt zit in de akoestiek, die daardoor beter wordt.

 

 

 

Interieurproject Brugge: Steenkaai

VERZOEK VAN DE KLANT

Complete inrichting van een nieuwbouwkantoor in Brugge, met speciale aandacht voor het optimaal benutten van de aanwezige ruimte.

INTERIEURARCHITECTUUR

Bij dit project zorgden we voor een speciale toets: alle deuren van het kantoor ‘vallen’ in hetzelfde vlak als de kasten, waardoor het één grote open ruimte wordt.

Indien nodig kan deze ruimte worden opgedeeld in drie delen, waardoor men de nodige privacy kan creëren. De keuken werd een ruimte voor intern overleg en wordt dus meerdere uren per dag nuttig gebruikt.

Ontwerp kantoren Kortijksesteenweg te Gent

VERZOEK VAN DE KLANT

Onderzoek naar een goede/multifunctionele benutting van de kantoorruimte. Het kantoor betreft een leegstaand nieuwbouw kantoor, waar de klant zelf zijn intrek wenst te doen, en waarbij een deel verhuurd moet kunnen worden,  nu of in de toekomst.  Belangrijk hierbij is dat de compartimentering op verschillende manieren kan gebeuren.  

INTERIEURARCHITECTUUR

Voor dit ontwerp werd gewerkt met een combinatie van warme materialen en glas.  Om het kantoor een leuker accent te geven worden de glazen wanden in verschillende kleuren opgetrokken.  De inkom doet dienst als ontvangst en receptieruimte.  Daarnaast bevindt zich een sanitair blok met vestiaire.  De grote vergaderzaal kan zowel in zittende als in staande formatie gebruikt worden.  Naast de grote vergaderruimte is er ook nog een boardroom.  Deze doet tevens dubbel dienst als buffetruimte bij grote events.  Achter dit eerste afzonderlijk verhuurbaar deel bevinden zich de private kantoren van de onderneming.

Interieurproject Gent: UBK

VERZOEK VAN DE KLANT

De Unie van Belgische Kappers (UBK) verhuisde naar een andere verdieping in hun huidige bedrijfspand. Met de inrichting van hun nieuwe kantoorruimte wilden ze het graag over een totaal andere boeg gooien. 

INTERIEURARCHITECTUUR

Eerst maakten we een grondige analyse van de wensen en behoeften van de klant. Daarna creëerden we een eerste voorontwerp.

Enkele besprekingen later gingen we van start met de complete realisatie van dit project. In dit interieurproject werden zowel focusrooms, vergaderzalen als een koffiecorner opgenomen.

Interieurproject Dendermonde: Advodender

VERZOEK VAN DE KLANT

Advocatenkantoor 'Advodender' wilde haar bestaande kantoorruimte aantrekkelijk herinrichten. Het doel: een transformatie van een voormalige secretariaatsruimte naar een kantoorruimte die geschikt is voor het dagelijks ontvangen van cliënten.

INTERIEURARCHITECTUUR

Het ontwerp bestaat uit een op maat gemaakte kast met een geïntegreerd bureau. De oriëntering van dit bureau garandeert een maximale natuurlijke lichtinval, wat zorgt voor een aangename en open werksfeer.

Het maatwerkmeubel zorgt voor een hoop nieuwe opbergruimte. Dankzij het doordachte ontwerp ziet het bureau er altijd netjes uit, zelfs wanneer er documenten op het werkoppervlak liggen.