Herinrichting kantoren Kringwinkel te Willebroek

inrichting kantoor

Verzoek van de klant

De kantoren van de Kringwinkel te Willebroek waren niet meer actueel en dienden dringend vernieuwd te worden.  Het gebouw was door de jaren heen al een aantal keren verbouwd en dit niet steeds op de meest kwalitatieve manier.  De klant wou op een nieuwe attractieve manier werken om zo de organisatie van de VZW verder te professionaliseren.

Interieurachitectuur

Samen met organisatiepsycholoog Anton Maes van Brainmove gingen we op zoek naar een moderne manier van werken.  Er werd afgestapt van het klassieke stramien waarbij elke werknemer zijn eigen bureel heeft. In de plaats daarvan werden verschillende ruimtes gecreëerd in functie van de uit te voeren taken.  Zo werd een eiland voorzien voor vaste medewerkers, met ernaast een eiland voor medewerkers die niet steeds vanuit deze werkplek actief zijn.  Tevens werden focusrooms voorzien waarom men extra geconcentreerd kan werken.  In de creatieve brainstormruimte kwam een beschrijfbare en draaibare tafel.  Er werd ook nog een grote boardroom voorzien en een leuke refter.

accentmuur

Coördinatie

Het Kantoor van Morgen stond in voor de volledige opvolging van dit project.  Er werd geopteerd om dit gedeelte van het gebouw te strippen zodat de bestaande structuur zichtbaar werd.  Het gebouw werd daarna geïsoleerd en geventileerd om zo tot een aangenaam binnenklimaat te komen.  Alle technieken voor verwarming, elektriciteit en data werden vernieuwd.  Verder werd er voor de afwerking gekozen om op bepaalde plaatsen te werken met gerecycleerd en geupcycled materiaal.  Zo werden burelen voorzien van topbladen en poten uit opnieuw verwerkt plaatmateriaal.  Dit werd gemaakt en geplaatst in samenwerking met een sociaal tewerkstellingsatelier. 

 

Foto's Jens Compernolle