Flow, van filmstudio tot kantoren

VERZOEK VAN DE KLANT

Op de Martelaarslaan in Gent was de vroegere filmstudio van ‘De Ridder’ gevestigd. Deze imitatiekantoren werden omgebouwd tot de kantoren van Flow, een bedrijf dat handleidingen schrijft. De vraag was om een comfortabele werkomgeving te creëren met verschillende zitmogelijkheden. Er moesten aparte bureaus voorzien worden voor het management, maar de rest van de ruimte mocht zoveel mogelijk opengetrokken worden.

Interieurarchitectuur

De circulatie werd zodanig georganiseerd dat de enige ‘verloren’ circulatieruimte de inkom met het onthaal is. Er werden aparte ruimtes voorzien voor het management en open werkplekken voor de werknemers, elk voorzien van een hoogte instelbaar bureau. Naast de open keuken werd een aangename lunchplek gecreëerd, met verschillende zitmogelijkheden.  
Aanvankelijk werd er zoveel mogelijk met zwart en wit gewerkt. Na hun rebranding werd echter gekozen voor een nieuwe accentkleur in het logo en deze kleur werd doorgetrokken in de kantoren.