Coworking En CO in Melle, België

ONS EIGEN Kantoor

Intra Interieur – het Kantoor van Morgen verhuisde in april 2016 naar een nieuwe locatie. Na een aantal ‘testweken’ werd het kantoor grondig verbouwd. De ruimtes in het kantoor moesten optimaal benut worden, waardoor sommige ruimtes een dubbele functie kregen. De vergadertafel kan omgevormd worden tot een pingpongtafel, een andere vergaderzaal werd ingericht als materialenbib. De keuken fungeert ook als onthaal of als een informele vergaderruimte. Het kantoor doet ook dienst als een soort van ‘presentatieruimte’. Op die manier kunnen klanten ontvangen worden op kantoor en aan den lijve ervaren hoe hun toekomstig kantoor er mogelijk kan uitzien. Zowel op vlak van materialen, kleuren, texturen als werkschikkingen.

Interieurarchitectuur

Het gebouw bestaat uit 4 grote open ruimtes. De grootste ruimte wordt ingenomen door de lunchzone / het onthaal.  In de overige ruimtes zijn open space bureaus en vergaderzalen terug te vinden. In de verschillende vertrekken worden diverse zitmogelijkheden aangeboden. Zo zijn de bureaus voorzien van ergonomische bureaustoelen voor de liefhebbers zijn er ook zitballen aanwezig.  De achterste ruimte beschikt over hoogte instelbare burelen waardoor staand werken mogelijk is.

CONCEPT

Het kantoor bevat 12 werkplekken. Een aantal hiervan wordt ingenomen door Intra Interieur, de overige worden verhuurd aan freelancers. Omdat geconcentreerd werken soms moeilijker gaat in een open space, werden enkele uitwijkmogelijkheden voorzien. Zo beschikt het gebouw over een vergaderzaal voor 4 personen, één voor 8 personen en een focusruimte. In één van deze vergaderzalen werd gebruik gemaakt van een cradle to cradle tapijt en werd een geperforeerd plafond geplaatst. Deze elementen zorgen voor een aangename akoestiek. 

Het kantoor werd hoofdzakelijk wit gehouden in combinatie met accenten. In elke ruimte komen een houtsoort en kleur terug, wat zorgt voor een speelse, warme toets.