Teamleader, uitbreiding kantoren te Gent

201711 TeamleaderG 16.jpg

Snelle groei = extra ruimte

In maart 2016 hadden we de kantoren van Teamleader op Dok Noord ingericht.  We hadden daar een kantoor voorzien voor +/- 70 personen.  Hierin hadden we rekening gehouden met hun groeiprognose voor de komende jaren. 

Er werd echter snel na de intrek beslist om Teamleader in meer landen uit te rollen en zo kwam er opnieuw druk op de kantoorruimte.  Op dezelfde site werd het mogelijk om nog wat extra ruimte bij te huren, een buitenkans. 

3 appartementen vs 1 kantoor

Het was echter niet de bedoeling van de projectontwikkelaar om van deze ruimte kantoren te maken.  De ruimtes waren voorzien op appartementen.  Dit wil zeggen dat we onze creativiteit opnieuw dienden aan te scherpen om van drie appartementen één functioneel kantoor te maken. 

Zo moesten we een aantal doorsteken maken tussen de verschillende appartementen, wat resulteerde in een aantal gezellige akoestische tunnels.  Lichtpunten waren ook reeds op verschillende plaatsen voorzien, volgens de oude indeling.  Wij hebben ons dan ook rond dit probleem gewerkt.  Dit resulteerde in een uitzonderlijk lichtplan dat als een soort veelhoek door de verschillende ruimtes loopt.  

201711 TeamleaderG 13.jpg

Natuurlijk werd ook weer een evenwicht gezocht tussen samenwerken en afgezonderd werken.  Er werden vergaderzalen, webinarruimte, werkplekken, bellokalen, en een toffe keukenruimte voorzien.

Dit alles resulteerde in een mooie kantooruitbreiding voor een 30-tal werknemers.