Inrichting A+B Huygens te Oostkamp

A+B Huygens wilde uitbreiden en met zijn kantooromgeving verder evolueren naar Het Nieuwe Werken. In de aangrenzende ruimtes naast de bestaande kantoren zag Huygens mogelijkheden. Wij mochten het net aangekochte deel volledig inrichten en de aanpalende kantoren in een nieuw kleedje steken.

In het nieuwe gedeelte ontwierpen wij een aangename ontvangstruimte en ruime vergaderzaal waar ze hun klanten in stijl kunnen ontvangen. Maar ook aan de medewerkers werd gedacht. Met een leefkeuken en douche onderstreepten we het belang van een werkomgeving die eveneens een aangename leefomgeving is.

De bestaande kantoren namen we ook onder handen. We maakten er open space kantoren van die we indeelden met verticale lamellen. Zo behoudt de ruimte zijn open karakter, maar ervaren de werknemers toch voldoende intimiteit. Verder incorporeerden we flexwerkruimtes en focusruimtes om helemaal te voldoen aan de huidige noden van de moderne werknemer.

Huygens had nog een bijkomend verzoek. Boekhoudkantoren krijgen nogal snel het etiket saai of grijs aangemeten en Huygens wou dat percipiërend juk van zich afwerpen. Wij kozen daardoor voor warme materialen (fineerhout in een donkere en bleke tint) en herfstige kleuren die de stijlvolle degelijkheid van een boekhoudkantoor accentueren.