Nieuwe kantoren voor Besox in Oostkamp

2 - bewerkt 2.jpg

Besox riep onze hulp in voor het ontwerp van hun nieuwe kantoren in Oostkamp. Ze wilden een speels ontwerp met zowel industriële als huiselijke elementen. De lege nieuwbouwkantoren van dit sociaal secretariaat bood ons alle vrijheid om hun noden en ideeën om te zetten naar een gepaste werkomgeving.

We vertrokken vanuit het logo van Besox. Dat leverde ons twee sprekende kleuren op die we op een speelse manier integreerden in het ontwerp via kleurrijke vlakken en nissen. Door het plafond in beton te laten en alle ventilatiekanalen en kabelgoten zichtbaar te houden, creëerden we een industriële feel die we aanvulden met huiselijke elementen en warme materialen uit hout.

Besox verkoos een open space omgeving. Om een gevoel van privacy tussen de werkeilanden te verkrijgen, plaatsten we het keukenblok en de eetruimte als barrière in het midden van de kantoren. Een open scheidingswand tussen die ruimtes behoudt het open karakter van het ontwerp, maar biedt tegelijkertijd voldoende privacy voor de nodige focus. Goede akoestiek is daarbij zeer belangrijk. Met een betonnen plafond is het altijd oppassen voor slechte geluidsvoortplanting, maar dat losten we op door er akoestische panelen tegen te plaatsen die we stilistisch en functioneel afwerkten met verlichtingsarmaturen. Om de akoestiek nog verder te verbeteren, opteerden we voor tapijt als vloerbekleding en gebruikten we voor de scheidingswand een paneel met akoestische kwaliteiten.